середа, 15 травня 2024 р.

«Життя на дотик без права на вибір»

 








Без можливості читати важко уявити собі людське життя. На жаль, люди, які мають дуже слабкий зір або не бачать зовсім, позбавлені можливості читати звичайні книги. Це знижує якість їхнього життя, а незрячі діти не можуть отримати повноцінну освіту. Саме з метою допомогти таким людям подолати проблему, що здавалася безнадійною, і було створено абетку Брайля – особливі тактильні символи, що дозволяють незрячим читати нарівні з іншими людьми.

 Неможливо переоцінити важливість абетки Брайля, зараз вона використовується в кожній країні.

Сьогодні в «Мистецькому просторі» відбувся  захід «Життя на дотик без права на вибір». На зустріч були запрошені  студенти Луцького  медичного інституту та Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Головний бібліотекар відділу збереження основних фондів Олена Сабір’янова підготувала книжкову виставку та перегляд літератури друкованої шрифтом Брайля, ввела в історичний ракурс.

Працівники відділу наукової медичної літератури взяли участь в  проведенні та підготовці цього заходу. Оформили презентацію та запропонували подивитися фільм про створення шрифту Брайля «Луї Брайль: Життєвий шлях». 


Немає коментарів:

Дописати коментар