вівторок, 16 липня 2024 р.

Бібліовелнес: «ЯК ВЕЛИКІ ПАНДЕМІЇ ЗМІНЮВАЛИ СВІТ»

 

16 липня у відділі наукової медичної літератури відбувся бібліовелнес: «ЯК ВЕЛИКІ ПАНДЕМІЇ ЗМІНЮВАЛИ СВІТ».  Захід проходив  в рамках «Школи здорового способу життя з користувачами Територіального центру соціального обслуговування м. Луцька.

Відвідувачі  дізналися про страшні пандемії та епідемії, які пережило людство за останні два тисячоліття. Довідалися про трагічні виклики, що підштовхнули цивілізацію до прогресу, змінюючи хід історії, впливаючи на економіку, залишаючи відбиток у світовій літературі, кінематографі, образотворчому мистецтві.

 











вівторок, 9 липня 2024 р.

«Тривога. Самодопомога при тривожному стані. Пошук ресурсів»

     Сьогодні, 9 липня 2024 року, в просторі «Мистецькому» Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки відбувся цікавий захід «Тривога. Самодопомога при тривожному стані. Пошук ресурсів», який стосувався ментального здоров’я людей старшого віку.

     Багато українців живуть у постійному страху через війну та пов’язаними з нею наслідками. Упоратися зі складними емоціями літнім людям, не допустити надмірного, деструктивного впливу тривожності на життя. Всі ці питання розглядалися на зустрічі з користувачами Територіального центру соціального обслуговування м. Луцька. 

    Психологи Луцької міської організації Червоного Хреста України ознайомили присутніх з технікою зняття стресу. Розповіли про можливість подолання почуття тривоги самотужки. Запропонували віднайди свій шлях до справжнього спокою завдяки самоконтролю та переосмислення подій, що відбуваються.