субота, 12 жовтня 2024 р.

"Всесвітній день психічного здоров’я - ментальне здоров’я щодня"

 

У Всесвітній день психічного здоров’я, який відзначається 10 жовтня, прийнято говорити про проблеми психічного та психологічного здоров’я в усьому світі. Проте в Україні, в умовах повномасштабної війни, ми маємо дбати про своє ментальне здоров’я щодня й щомиті плекати свою стійкість.

Працівники відділу наукової медичної літератури спільно з психологом-волонтером Луцької міської організації Товариства Червоного Хреста України Оленою Вітюк, в рамках «Школи здорового способу життя», щомісяця надають психологічну допомогу користувачам Територіального центру соціального обслуговування м. Луцька.

Одним з напрямків роботи відділу наукової медичної літератури  в 2024 році було  забезпечення та підтримка психічного та психологічного стану наших  відвідувачів.

Давайте пригадаємо, які ми теми розглядали в цьому році на бібліовелнесах «Рекреаційне розвантаження із елементами творчості»:

"Сум: як пережити втрату фізичних, матеріальних, моральних цінностей. Самодопомога", «Тривога. Самодопомога при тривожному стані. Пошук ресурсів», «Самотність. Як побороти це відчуття», «Токсичні люди. Як спілкуватися з ними?», "Образа та пробачення",«Амбіції та амбіційність», «Самооцінка особистості: позитивні та негативні сторони»,  «Конфлікт. Чому він виникає і як з нього вийти»,  «Стрес. Позитивні та негативні наслідки».  

Проводячи ці заходи, ми мали за мету - допомогти позбутися тривоги під час війни, самостійно опановувати емоціями в складних життєвих ситуаціях, володіти особистими думками та поведінкою,  поліпшувати психологічний стан для зміцнення здоров’я.